facebook
instagram
youtube

Ένα demo post για δάπεδα με tag "dapeda"

post images

Σε μεγάλο δίλημμα μπαίνουν πολλοί οι οποίοι αποφασίζουν να κάνουν ανακαίνιση στο σπίτι τους και θέλουν να αλλάξουν το υλικό με το οποίο είναι στρωμένα τα δάπεδα του σπιτιού τους.

Τις περισσότερες φορές, ιδίως σε παλαιές κατασκευές, τα δάπεδα είναι από μωσαϊκό, από μάρμαρο και αρκετές φορές από ξύλο.

Πολλές φορές το δίλημμα στην ανακαίνιση του δαπέδου, είναι αν αξίζει να ανακαινιστεί το υπάρχον δάπεδο ή να αφαιρεθεί και να στρωθεί νέο. Βέβαια, κάθε επιλογή έχει τα υπερ και τα κατά της και βέβαια μεγάλο ρόλο παίζει και το κόστος σε κάθε περίπτωση.

Στην περίπτωση που η ανακαίνιση σπιτιού απαιτεί και την ανακαίνιση δαπέδου και αυτό είναι από μωσαϊκό, καλούμαστε να δούμε αν αξίζει να το αφαιρέσουμε ή να το επικαλύψουμε με νέο υλικό ή τέλος να το ανακαινίσουμε.

Στην ανακαίνιση δαπέδου το κόστος παίζει μεγάλο ρόλο. Έτσι πολλές φορές, όταν είναι πολύ μεγάλη η επιφάνεια του δαπέδου, η επιλογή της αφαίρεσης του παλιού και η τοποθέτηση νέου είναι ασύμφορη. Σε μία τέτοια περίπτωση μπορούμε να γυαλίσουμε το υπάρχον δάπεδο ή να τοποθετήσουμε νέο υλικό, όπως πλακάκια ή ξύλο ή laminate, πάνω στο μωσαϊκό. Ειδικά σύγχρονα υλικά μας δίνουν την δυνατότητα αυτή.

Όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες, στη συγκεκριμένη ανακαίνιση μονοκατοικίας, όπου η κουζίνα είναι από μωσαϊκό και το υπόλοιπο σπίτι από δρύινο καρφωτό ξύλο επιλέχτηκε να γίνει τοποθέτηση πλακιδίων από γρανίτη στην κουζίνα και γέμισμα με ειδικό μπετόν στο υπόλοιπο σπίτι και τοποθέτηση προγυαλισμένων ξύλινων πατωμάτων με κόλλα πάνω στο μπετόν, αφού πρώτα αφαιρέθηκαν όλα τα ξύλα από το δάπεδο του σπιτιού.

Στις περιπτώσεις που στην ανακαίνιση σπιτιού το δάπεδο είναι από μάρμαρο, το τι θα επιλέξουμε να κάνουμε εξαρτάται και από την ποιότητα της τοποθέτησης των παλαιών μαρμάρων. Παλιά τα μάρμαρα τοποθετούνταν πάνω σε απλή άμμο, με αποτέλεσμα μετά από χρόνια να κούφωνουν και να υπάρχουν προβλήματα ρωγμών, μετακινήσεων και άλλα πολλά. Στην περίπτωση αυτή η αφαίρεση των παλαιών μαρμάρων είναι αναγκαία.

Τέλος, στην περίπτωση όπου το δάπεδο που θέλουμε να ανακαινίσουμε είναι από ξύλο, πρέπει να ελεγθούν πολλοί παράμετροι πριν αποφασίσουμε, τι εργασίες θα γίνουν. Πάντα στην περίπτωση ανακαίνισης ξύλινου δαπέδου πρέπει να φροντίζουμε η επιλογή της αφαίρεσής του να είναι η τελευταία, μιας και τα ξύλινα δάπεδα είναι μια πολύ όμορφη και ακριβή επιλογή.

Βέβαια, όταν ανακαινίζουμε ένα σπίτι πολλές φορές είμαστε αναγκασμένοι να περάσουμε κάποιες παροχές από το δάπεδο, όπως σωλήνες καλοριφέρ. Σε αυτή την περίπτωση το υπάρχον δάπεδο καταστρέφεται και αντικαθιστάται με νέο.

nasco logo
nasco logo
Copyright 2015-2021 Nasco Γενική Ανακαινιστική Μ. Ε.Π.ΕH Nasco είναι μέλος του Τεχνικού Επιμελητηρίου Ελλάδας
© Copyright 2022 Nas.CoAll Rights ReservedDeveloped by Think Plus